menu close

Exkurze do Bruselu na pozvání Jiřího Pospíšila

SPPK je sdružení mladých, nadaných a nápaditých studentů, kteří tráví během působení jejich mandátu celý rok prací a snahou, jak zlepšit život studentů v PK a dále pro ně připravují různé akce, jejichž podstoupení je pro každého studenta blahodárné a záživné. Co však dělají naši hrdinové, když si chtějí odpočinout? Je to nemyslitelné, ale i tito nositelé spravedlnosti potřebují pauzu a kdy jindy, než v čase začínající vánoční atmosféry?

Proto se ve dnech 2. 12. – 5. 12. 2019 vypravili na strastiplnou výpravu do srdce Beneluxu-Bruselu. Na pozvání pana doktora Jiřího Pospíšila strávili v Bruselu několik úžasných chvil, navštívili slavné Atomium, historické centrum, slavné výrobny čokolád a v neposlední řadě srdce evropské demokracie – budovu evropského parlamentu. V té se dokonce účastnili zasedání evropských výborů a přednášky pana Pospíšila na téma instituce EU. Jeden den také strávili na cestách, aby se vydali do města Bruggy, které patři k nejhezčím místům v Belgii. Zde se podívali na krásné vánoční trhy, kterým dominovala zdejší katedrála a s mírným opojením po svařeném víně se navraceli zpět do Bruselu. Svou cestu ukončili poslední den slavnostní večeří s panem doktorem Pospíšilem v Bruselu a pak se vypravili zpět do krajin českých.

Zpětně bychom rádi poděkovali panu europoslanci Jiřímu Pospíšilovi za tuto krásnou příležitost a těšíme se na další společné zážitky.

Napsat komentář