menu close

Hra o trůny v NPDM aneb Kamil Černý předsedou

Měsíc únor nám nedávno skončil, ale jeho poslední den přinesl do studentského života nečekané změny. Dne 28.2.2021 zasedala Rada a Předsednictvo Národního parlamentu dětí a mládeže (NPDM) a na návrh členů došlo k odvolání předsedkyně Kateřiny Badeové a 1. místopředsedkyně Viki Valvodové. Náš delegát a 2. místopředseda Kamil Černý se v tu chvíli dle stanov stal předsedou NPDM a převzal vedení schůze a celého NPDM. Následně přistoupil k vyhlášení voleb nového vedení, které nyní společně s ním tvoří Adriana Pricop na postu 1. místopředsedkyně a Isabel Goldbergerová na postu 2.místopředsedkyně.

Soubor:Logo Národního parlamentu dětí a mládeže.png – Wikipedie

„Děkuji všem za podporu při hlasování a děkuji jim za důvěru. Víte, my jsme na zasedání poté měli dlouhou emoční debatu, kde nám bylo dotčenými zazlíváno naše jednání a pohnutky. Byl jsem označen za sprostého politika a šarlatána. Poslední 2 roky jsem strávil snahou přimět veteránské vedení a členy NPDM k vystoupení ze stereotypu a letargie, která stahuje NPDM dolů, bohužel nic nepadlo na úrodnou půdu. Své štěstí jsem zkusil i v minulých volbách, kdy mě těsně minulo vítězství na post předsedy. Teď, když došlo k velké personální obměně NPDM a máme mezi sebou spoustu nových a progresivních členů, řekl jsem si, že právě nyní je nejlepší čas pokusit se o změnu. Spojil jsem se s ostatními členy rady a předsednictva a po dlouhých rozpravách a výměnách názorů jsme si podali ruce a věděli, že ten problém není nějaká osobní pohnutka a pouze náš výmysl, ale reálná věc, která se musí řešit. Proto také hlasování dopadlo drtivou většinou v náš prospěch a nyní jsme připraveni konat. Samozřejmě jsem sklidil ze strany dotčených silnou kritiku, ale ve chvíli, kdy mi začali gratulovat téměř všichni členové NPDM a dále „parlamenťáci“ z celé ČR, připraveni mě podpořit a zachránit NPDM, jsem byl opravdu potěšen a odhodlán svoje cíle splnit. Závěrem bych chtěl říci, že všem opravdu ze srdce děkuji a post předsedy pro mě není ukojení mých ambic, ale především obrovský závazek ke všem mým příznivcům a tímto jim slibuji, že udělám vše pro to, aby v NPDM nastaly radikální změny a celá organizace se posunula zpět do přítomnosti. Děkuji všem“ řekl Kamil Černý, nově zvolený předseda NPDM, 2. místopředseda SPPK.

Těmito slovy Kamil ukončil své vyjádření k dění v NPDM a pokračoval na schůzku se zástupcem Krajského parlamentu dětí a mládeže Královéhradeckého kraje Matějem Voňkou, se kterým se mu podařilo vyjednat připojení královéhradeckého parlamentu k NPDM. Přejeme mu, mnoho dalších podobných úspěchů během výkonu funkce.