menu close

Tohle je Jarda

V rámci spolupráce našeho parlamentu s Plzeňským krajem vznikl na přání paní hejtmanky Ilony Mauritzové projekt Tohle je Jarda, na jehož konci stálo krátké satirické video. Jeho cílem bylo poukázat na množství a nesmyslnost dezinformací a hoaxů, zejména těch spojených s aktuální koronavirovou pandemií.

Ústřední postavou vzniklého videa se stal Jarda, na první pohled nepříliš bystrý český občan, který si prošel vysokou školou života. Nijak zvlášť si neláme hlavu ani nad svým vlastním životem, a tak není divu, že příliš nepřemýšlí před tím, než vyšle do světa další zaručeně pravdivou novinku. Jeho sklon jednou myslet a dvakrát řezat vede k tomu, že velmi snadno zaměňuje dezinformace za „žhavé“ a pravdivé zprávy.

Spot, který vznikl ve spolupráci s AC production splnil svůj prvotní účel, když se dostal mezi poměrně velké množství lidí. Chtěli bychom touto cestou poděkovat hlavním aktérům – Karlu Týrovi, který ztvárnil ikonického Jardu, Oldřichu Neumannovi, Petře Mašátové a Anežce Tetřevové a všem dalším, kteří se na projektu podíleli. Video můžete zhlédnout v odkazu níže.