menu close

Studenti debatovali s politiky na Rodinném Dni Evropy

Členové Studentského parlamentu Plzeňského kraje měli možnost debatovat s politiky o tématech, která se týkají Evropy a Evropské unie. Diskuze proběhla v sobotu 30. dubna v rámci Rodinného Dne Evropy, přestože Den Evropy je až o deset dní později.

V několika blocích se na pódiu střídali v křeslech hostů studenti i politici, debatu moderoval Jonáš Novotný. Nejvýznamnější host – europoslanec Jiří Pospíšil – se s naší předsedkyní SPPK Anežkou Tetřevovou a koordinátorem Oldřichem Neumannem bavil na téma Konference o budoucnosti Evropy. S náměstkem primátora města Plzně Davidem Šloufem další studenti debatovali o působení Evropské unie v Plzni, s panem místostarostou městské obvodu Plzeň 3 Ondřejem Ženíškem o studiu v Evropské unii a také s ředitelkou SVČ Radovánek Evou Tischlerovou a krajskou zastupitelkou Marcelou Krejsovou o Evropské unii v Plzeňském kraji a o Erasmu.

Všechny debaty se odehrávaly ve stanu v Křižíkových sadech a mohly být sledovány širokou veřejností. Pro členy SPPK to byla také skvělá příležitost, jak si otevřít dveře k dalším lidem, získat kontakty a domluvit případnou spolupráci.