menu close

Zpráva z Regensburgu

Do Regensburgu přijela skupinka z Plzně odpoledne, v neděli 31. července. Po sdělení základních informací týkajících se ubytování a stravování, si každý účastník konference vybral, do jakého workshopu by chtěl jít.

V pondělí 1. srpna, po oficiálním zahájení konference starostou Regensburgu Joachimem Wolbergsem, se účastníci konference seznamovali formou různých her např. na základě společných zájmů. Odpoledne se prezentovala partnerská města Regensburgu. V rámci prezentace Plzně byla představena nejen Plzeň, ale i Česká republika, a to formou ochutnávky typických českých sladkostí. Společný večer strávili všichni účastníci i organizátoři konference na grilovací párty.

V dopoledních hodinách, v úterý 2. srpna se uskutečnila prohlídka Regensburgu a po obědě se všichni shromáždili ve Vícegeneračním domě tzv. „Mehrgeneretionenhaus“. Zde studenti zahájili fotoprojekt v mezinárodních skupinkách vedených regensburskými účastníky konference. Následně povečeřeli účastníci konference v regensburgských rodinách.

Ve středu 3. srpna a ve čtvrtek 4. srpna se studenti rozdělili do jednotlivých workshopů tak, jak si vybrali v neděli 31. července. V případě Plzně se jednalo o workshopy týkající se vzdělání, fitness a dobrovolnictví. Tyto workshopy probíhaly po celý den s výjimkou obědové pauzy a večerního programu. Hlavní náplní středečního večera byl bowling a čtvrtečního koncert.

V pátek 5. srpna diskutovali účastníci konference především o tom, jaké kroky by se měly podniknout, co by se mělo dodržovat v rámci rovnoprávnosti na celém světě nebo co by si přáli, aby bylo ve světě jinak. Po obědě proběhla zkouška prezentací či představení z jednotlivých workshopů a v odpoledních hodinách byly tyto prezentace a představení prezentovány před starostou Regensburgu a pozvanými hosty.

Plzeňští účastníci z konference odjeli v sobotu 6.srpna.

Napsat komentář